Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Käkkirurgi

Vår primära uppgift är att behandla patienter i länet som kommer på remiss från tandläkare (både privat och folktandvården) och läkare, samt bedriva en dygnet runt jour för tand- och käkskador, allvarliga infektioner och blödningar.

Mångfacetterad verksamhet

På kliniken har vi ett mycket brett käkkirurgiskt behandlingspanorama med ansvar för implantatkirurgi, bentransplantation med ben och/eller benersättningsmaterial, behandling av käkställningsfel (t ex. över- och underbett), frakturkirurgi i hela ansiktsregionen, käkledskirurgi, avlägsnande av tänder (visdomständer), kirurgi vid tandinfektioner och behandling av olika sjukdomstillstånd samt tumörer i munhålan.

Flera platser

För att ge länets invånare en bättre service utför vi implantatoperationer, förutom på Gävle sjukhus även på Folktandvården i Bollnäs och Söderhamn samt på medicinska tandvården i Hudiksvall.

Internationell forskning

Förutom patientbehandling bedrivs internationellt uppmärksammad forskning på kliniken med inriktning på benersättningsmaterial för att förenkla det kirurgiska ingreppet i samband med benbrist vid implantatbehandling. Forskningsarbetet har bl.a. lett fram till ett avhandlingsarbete och en docentur.

Bra samarbete

Vi samarbetar också med klinikens övriga tandläkarspecialiteter och vårt tandtekniska laboratorium och kan, genom ett nära samarbete, ge patienterna de bästa och senaste behandlingsmetoderna.

Vi finns i Gävle och Hudiksvall.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.

Besöksadress

Folktandvården Gävleborg AB
Nygatan 18
803 20 Gävle

Hitta till oss

Postadress

Folktandvården Gävleborg AB
Box 581
801 08 Gävle

Faktureringsadress

Folktandvården Gävleborg AB
XX1784
FE987321
737 83 Fagersta

Kontakta oss

Växel: 026 - 15 76 10
Faktura- och frisktandvårdsfrågor:
026 - 15 78 56
E-post: ftv@regiongavleborg.se
OBS! Vid av- eller ombokning av tid kontakta din klinik.
Ansvarig utgivare: Britta Schüllerquist